Συγκριτικό τεστ αυθεντικών και GE μελανιών
___

Και οι δύο εκτυπώσεις έγιναν σε κοινό χαρτί με εκτυπωτή Epson Stylus Color 740.

Στη δεύτερη εκτύπωση χρησιμοποιήθηκαν αυθεντικά Epson μελάνια.
Στην πρώτη εκτύπωση χρησιμοποιήθηκαν άδεια cartridge που γεμίστηκαν με GE μελάνια.

Σχόλια στο τέλος της σελίδας.

 

GE inks:

GE μελάνια

 

 

Original inks:

Epson μελάνια

 

Στη σελίδα ίσως βλέπετε τις δύο εκτυπώσεις με διαφορετικά χρώματα από τα κανονικά, πράγμα που ίσως οφείλεται στη ρύθμιση της οθόνης, κλπ. Αν θέλετε να έχετε μια καλύτερη εικόνα των χρωμάτων χρησιμοποιείστε κάποιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει χρωματική διόρθωση, π.χ. Photoshop. Μπορείτε να σώσετε τις δύο εικόνες στο σκληρό δίσκο και να τις ανοίξετε με το photoshop. Για να τις δείτε σε σωστή φωτεινότητα, επιλέξτε Image --> Adjust --> Levels, στο παράθυρο που ανοίγει μετακινήστε το μεσαίο γκρι τρίγωνο στη θέση ώστε η μεσαία τιμή αντί 1,00 να γίνει 0,80.

Παρατηρήστε ότι τα GE μελάνια ταιριάζουν σχεδόν εντελώς με τα Epson. Θα παρατηρήσετε ότι τα GE τυπώνουν ελαφρά πιο έντονα, ενώ οι γκρι τόνοι που παράγουν έχουν ελαφρή απόχρωση κίτρινη, ενώ αντίθετα στα Epson οι γκρι τόνοι έχουν ελαφρά μπλε απόχρωση (τουλάχιστον αυτό βλέπω εγώ στο δικό μου computer). Επειδή τα χρώματα διαφέρουν από computer σε computer ίσως να έχετε διαφορετική αντίληψη. Πάντως το γεγονός είναι ότι οι μεταξύ τους διαφορές είναι μικρές μέχρι ασήμαντες.

Δείτε επίσης τις ίδιες εκτυπώσεις δίπλα-δίπλα.

GE μελάνια
Εκτύπωση με GE μελάνια
Epson μελάνια
Εκτύπωση με Epson μελάνια

 

 

GE inks σε Εpson D68:

Λόγω κάποιου προβλήματος στο scanner, οι τόνοι των 10% δεν φαίνονται καθόλου και οι τόνοι των 20% περισσότερο ανοιχτόχρωμοι.

 

Η παρακάτω εκτύπωση σε Epson 740 σε ανάλυση 1440x720dpi, σε χαρτί inkjet 360dpi, με GE μελάνια. Η εκτύπωση είναι σκαναρισμένη στα 200dpi (δηλαδή την βλέπετε στην οθόνη σε περίπου διπλάσιο μέγεθος). Ο εκτυπωτής τυπώνει κουκίδες των 6pl.___