Έγχρωμο cartridge BCI-21 color

 

Το cartridge BCI-21 color είναι σχεδιασμένο να μην περιλαμβάνει ακροφύσια εκτύπωσης. Το ίδιο και το μαύρο. Τα cartridge BCI-21 black και BCI-21 color τοποθετούνται σε ένα υποδοχέα BCI-21e που περιλαμβάνει τα ακροφύσια εκτύπωσης. Το μελάνι στεγνώνει εύκολα στο BCI-21e αν μείνει μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς το μαύρο και το έγχρωμο cartridge.

Γεμίστε μόνο το χρώμα που έχει τελειώσει εντελώς. Μην γεμίζετε τα άλλα χρώματα που δεν έχουν τελειώσει για να μην υπερπληρώσετε το cartridge.

 

Αφαιρέστε το προστατευτικό κάλυμμα στο κάτω μέρος του cartridge. Θα δείτε 3 τρύπες που αντιστοιχούν στους 3 εσωτερικούς θαλάμους για το κυανό, το ματζέντα (φούξια) και το κίτρινο χρώματα. Ο κάθε ένας θάλαμος περιέχει σφουγγάρι που συγκρατεί το μελάνι. Ο τρεις τρύπες είναι καλυμμένες με πορώδες υλικό που εύκολα μεταφέρει το μελάνι από και προς το cartridge.

 
Γεμίστε μια σύριγγα με 4 ml μελάνι από το χρώμα που έχει τελειώσει. Καλύψτε με μονωτική ταινία τις άλλες δύο τρύπες από αυτήν που πρόκειται να γεμίσετε, για να αποφύγετε να πέσει κατά λάθος μελάνι σε κάποια από αυτές.

Τοποθετήστε τη βελόνα της σύριγγας ώστε  να ακουμπά ελαφρά στην τρύπα με το αντίστοιχο χρώμα μελανιού και ρίχνετε το μελάνι αργά ώστε να προλαβαίνει να απορροφάται. Χρησιμοποιήστε μόνο 4 ml μελάνι, μην χρησιμοποιήσετε περισσότερο, γιατί το cartridge θα υπερπληρωθεί και θα στάζει από την τρύπα αερισμού ή την τρύπα από την οποία γεμίζετε.

 

 

Μαύρο cartridge BCI-21 black

 

 
Το μαύρο cartridge είναι όμοιο με το έγχρωμο και γεμίζει πολύ ευκολότερα γιατί υπάρχει μόνο ένα χρώμα το μαύρο.
 

Βλέπετε το κάτω μέρος του caartridge που περιλαμβάνει την τρύπα εξόδου του μελανιού.

Γεμίστε μια σύριγγα με 7,5 ml μαύρο μελάνι. Τοποθετήστε τη βελόνα της σύριγγας να ακουμπά ελαφρά στην τρύπα γεμίσματος και ρίξτε αργά το μελάνι ώστε να προλαβαίνει να απορροφάται.

Ρίξτε μόνο 7,5 ml μελάνι της σύριγγας. Μην χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερη ποσότητα μελανιού γιατί το cartridge θα υπερπληρωθεί.

 

 

 

Το έγχρωμο cartridge έχει 3 ξεχωριστούς θαλάμους για κάθε χρώμα. Κάθε θάλαμος όταν γεμίζεται από το εργοστάσιο περιέχει 5 ml μελάνι.
 Το original μαύρο cartridge όταν είναι γεμισμένο από το εργοστάσιο περιέχει 9 ml μελάνι.