Οδηγίες για ξαναγέμισμα των μελανιών 10, 11, 12, 13, 80, 82, 84, 88

Εκτυπωτές και plotter Hewlett Packard

Σημείωση, οι οδηγίες εδώ είναι περιληπτικές και ελλιπείς


Οδηγίες

Βήμα 1. Κόψτε την αυτοκόλλητη ετικέτα στο σημείο που φαίνεται στη φωτογραφία.

 

Βήμα 2. Αφαιρέστε το καπάκι.

 

Βήμα 3. Αφαιρέσετε την ελαστική μπίλια από την τρύπα γεμίσματος (δείτε φωτογραφία).

 

Βήμα 4. Γεμίστε με μελάνι από αυτή την τρύπα.

Σημείωση: Δεν είναι ανάγκη να αφαιρέσετε το αλουμινένιο σακουλάκι από το πλαστικό κάλυμμα της κεφαλής όπως κάναμε εμείς στη φωτογραφία.

 

Βήμα 5. Επανατοποθετήστε τη μπίλια σφραγίσματος για να κλείσετε την τρύπα γεμίσματος.

Βήμα 6. Ξανατοποθετήστε στη θέση του το πλαστικό κάλυμμα που αφαιρέσατε στο βήμα 2.

Βήμα 7. Στο τελευταίο αυτό βήμα πρέπει να αφαιρέσετε τον αέρα.

 

Η Hewlett Packard έχει προσθέσει αρκετές νέες τεχνολογίες σε αυτό τον τύπο μελανιού. Μέσα στ' άλλα έχει προσθέσει ένα chip που καταγράφει αν το μελάνι τέλειωσε. Αυτό το chip απενεργοποιεί την ένδειξη της ποσότητας μελανιού. Αυτό όμως, δεν απαγορεύει το γέμισμα του μελανιού.

Προσοχή: Ο εκτυπωτής δεν πρέπει να μείνει χωρίς το μελάνι για πάνω από 1-2 ώρες. Αν χρειαστεί βάλτε ένα άδειο στη θέση του. 

Θεωρία

Το μελάνι από το αλουμινένιο σακουλάκι περνά από την βαλβίδα ελέγχου και γεμίζει το διάφραγμα. Το έμβολο και το ελατήριο πιέζουν με σταθερή πίεση το διάφραγμα στέλνοντας το μελάνι στα ακροφύσια εκτύπωσης με σταθερή πίεση.

Όταν το διάφραγμα αδειάσει από μελάνι, ο διακόπτης ελέγχου ενεργοποιείται και δίνει εντολή στο έμβολο/κινητής να κινηθεί προς τα πίσω και πάλι μπροστά, ώστε να πιέσει την αντλία μελανιού (διάφραγμα).

Το σύστημα είναι μοναδικό στο να στέλνει με σταθερή πίεση το μελάνι στην κεφαλή εκτύπωσης και να καταλαβαίνει πότε το μελάνι έχει αδειάσει.