Οδηγίες για ξαναγέμισμα των cartridge 17G0050, 17G0055


 

Θεωρία

Το μελάνι συγκρατείται μέσα στο cartridge -ώστε να μην στάζει- με τη βοήθεια ειδικών σφουγγαριών που ποτίζονται από το μελάνι.

 


 

Οδηγίες

Βήμα 1. Αφαιρέστε το χρωματιστό καπάκι. Τοποθετήστε το cartridge πάνω σε μια επίπεδη σταθερή επιφάνεια και βάλτε την κοφτερή μεριά του μαχαιριού ακριβώς στο σημείο επαφής του χρωματιστού καπακιού με το μαύρο πλαστικό σώμα. Με ένα μικρό σφυρί χτυπήστε ελαφρά το μαχαίρι, ώστε να εισχωρήσει και να ξεκολλήσει το καπάκι.

 

Βήμα 2. Αφού έχει αφαιρεθεί το καπάκι θα δείτε τρεις θαλάμους για το κυανό, το ματζέντα (φούξια) και το κίτρινο μελάνι. Μπορείτε να διαπιστώσετε το χρώμα σε κάθε θάλαμο και με μια οδοντογλυφίδα που εισάγετε ελαφρά στην τρύπα στο πάνω μέρος του θαλάμου. Τοποθετήστε τη βελόνα σε μια καθαρή σύριγγα και γεμίστε την με 10 ml μελάνι.

 

Βήμα 3. Τοποθετήστε το cartridge πάνω σε χαρτοπετσέτες έτσι ώστε τα ακροφύσια να εφάπτονται στις χαρτοπετσέτες. Αυτό είναι απαραίτητο ώστε μελάνι ενός χρώματος που εξέρχεται από τα ακροφύσια να μην απορροφηθεί από τα ακροφύσια του διπλανού θαλάμου.

 

Βήμα 4. Εισάγετε την βελόνα της σύριγγας από μια τρύπα του θαλάμου. Αρχίστε να ρίχνετε το μελάνι. Σταματήστε αμέσως να ρίχνετε άλλο μελάνι, μόλις γεμίσει.

 

Βήμα 5. Αν έγινε υπερπλήρωση του δοχείου με το μελάνι, αφαιρέστε λίγο μελάνι, περίπου 0,5 ως 1 ml, ρουφώντας με τη σύριγγα. Παρατηρήστε αν τρέχει μελάνι από τα ακροφύσια δημιουργώντας σταγόνα ("δακρύζουν"). Αν συμβαίνει αυτό αφαιρέστε ακόμα λίγο μελάνι με τη σύριγγα.

 

Βήμα 6. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία και για τα άλλα δύο χρώματα. Να είστε προσεκτικοί ώστε να μην βάλετε διαφορετικό χρώμα μελανιού σε κάποιον θάλαμο. Δώστε προσοχή στο να ξεπλένετε τη σύριγγα και την βελόνα αν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσετε για διαφορετικό χρώμα μελανιού. Μερικές σταγόνες διαφορετικού χρώματος μελανιού μπορί να δημιουργήσουν πρόβλημα, ενώ μερικές σταγόνες νερού όχι.

 

Βήμα 7. Αφού το cartridge έχει γεμίσει, τοποθετήστε στη θέση του το καπάκι και κολλήστε το με λίγη κόλλα ή σελοτέιπ. Μην καλύψετε τις τρύπες, από τις οποίες γεμίσατε. Αφήστε τις ανοιχτές.

 

Βήμα 8. Σκουπίστε ελαφρά με μια χαρτοπετσέτα τα ακροφύσια. Τοποθετήστε στον εκτυπωτή και τρέξτε ένα κύκλο καθαρισμού και κάντε 2-3 δοκιμαστικές εκτυπώσεις.
 
 

Προσοχή:

Προσοχή: Ποτέ μην τοποθετείτε το cartridge στον εκτυπωτή αν δημιουργούνται σταγόνες από μελάνι στα ακροφύσια, αλλιώς μπορεί να προκληθεί βλάβη στον εκτυπωτή από το μελάνι που στάζει. Επίσης το μελάνι πρέπει να διατηρείται σε καλά σφραγισμένα μπουκάλια και σε μέρος χωρίς ηλιακό φως ή φως από λάμπες φθορισμού.


 


 

Σημείωση: οι οδηγίες ΔΕΝ είναι πλήρεις και αποτελούν μόνο ενδεικτικό του τρόπου γεμίσματος.