Οδηγίες για ξαναγέμισμα των cartridge 1380620, 13620HC, 1361400, 131400HC, 12A1970, 12A1975
 

Θεωρία

Το μελάνι κρατιέται μέσα στο cartridge -ώστε να μην στάζει- με ένα σφουγγαράκι που ποτίζεται από το μελάνι. 

Οδηγίες

Βήμα 1. Με ένα τρυπανάκι 1,5 χιλιοστών μεγαλώστε την τρύπα αερισμού στο πάνω μέρος του cartridge.

Βήμα 2. Γεμίστε μια σύριγγα με 20 ml μελανιού.

Βήμα 3. Εισάγετε την βελόνα της σύριγγας από την τρύπα που ανοίξατε και αρχίστε να ρίχνετε το μελάνι. Σταματήστε αμέσως να ρίχνετε άλλο μελάνι, μόλις γεμίσει.

Βήμα 4. Αν έχει γίνει υπερπλήρωση με μελάνι, με τη σύριγγα αφαιρέστε 1-2 ml μελανιού. Αδειάστε το μελάνι που περίσσεψε πίσω στο μπουκάλι. Τοποθετήστε το cartridge πάνω σε μια χαρτοπετσέτα διπλωμένη στα τέσσερα, με τα ακροφύσια να ακουμπούν σ' αυτήν. Κρατήστε έτσι για 1-2 λεπτά, ώστε να τρέξει λίγο από το μελάνι και να ξεκινήσει σωστή ροή μελανιού προς τα ακροφύσια.

Βήμα 5. Τοποθετήστε το cartridge στον εκτυπωτή και τρέξτε ένα κύκλο καθαρισμού. Τυπώστε περίπου 10-20 δοκιμαστικές σελίδες.
 

Προσοχή: Μην ακουμπάτε με τα δάχτυλα τα ακροφύσια εκτύπωσης ούτε να ακουμπάτε επάνω τους οποιοδήποτε σκληρό υλικό. Για το καθάρισμά τους χρησιμοποιείτε χαρτομάντιλο ή χαρτοπετσέτα και σκουπίζετε ελαφρά. Μην τα τρίψετε με την χαρτοπετσέτα. Αρκεί να τα ακουμπήσετε ελαφρά με ένα διπλωμένο σημείο της χαρτοπετσέτας. Επίσης το μελάνι πρέπει να διατηρείται σε καλά σφραγισμένα μπουκάλια και σε μέρος χωρίς ηλιακό φως ή φως από λάμπες φθορισμού.

Προσοχή: Ποτέ μην τοποθετείτε την κεφαλή στον εκτυπωτή αν δημιουργούνται σταγόνες από μελάνι στα ακροφύσια, αλλιώς μπορεί να προκληθεί βλάβη στον εκτυπωτή.


Σημείωση: οι οδηγίες ΔΕΝ είναι πλήρεις. Είναι μόνο ενδεικτικές του τρόπου γεμίσματος.