Πώς να καθαρίσετε ένα εκτυπωτή HP της σειράς 8xx.
Για τα μοντέλα HP 810, 815, 710, 712, 720, 722, 830, 832, 880, 882, 890, 895, 1120, 1170, (820, 850, 855, 870)
___

Οι εκτυπωτές HP συσσωρεύουν πολυ μελάνι κάτω από τα catridges (φυσίγγια μελανιού) στη θέση παρκαρίσματος. Ένας κάτοχος εκτυπωτή ΗΡ ίσως διαπιστώσει ακόμα και πάχους 1-1,5 cm συσσώρευση μελανιού. Το μελάνι στεγνώνει και μπορεί να κάνει το σύστημα κάτω από τα cartridge να μην κινείται. Το σύστημα αυτό χρησιμεύει για καθαρισμό των ακροφυσίων εκτύπωσης στα cartridge, και για την κάλυψη των ακροφυσίων εκτύπωσης όταν τα cartridge βρίσκονται στη θέση παρκαρίσματος, ώστε να μην στεγνώνει το μελάνι, όταν ο εκτυπωτής δεν τυπώνει.

Το πιο δύσκολο κομμάτι στον καθαρισμό αυτού του συστήματος είναι το άνοιγμα του εκτυπωτή, ενώ το πιο εύκολο κομμάτι είναι η αφαίρεση του συστήματος και ο καθαρισμός του.

___

Βήμα 1. Αφαιρέστε το κύριο κάλυμα του εκτυπωτή. Ανασηκώστε το κάλυμα, και τραβήξτε το από τη μια άκρη του. Οι "μεντεσέδες" του καλύματος δεν είναι κυλινδρικοί και επιτρέπουν την εύκολη αφαίρεση του καπακιού όταν είνα ανοιχτό (εικόνα 1).


Εικόνα 1. Το καπάκι έχει αφαιρεθεί. Φαίνεται και η μια βίδα τύπου Allen.

Στη συνέχεια αφαιρέστε και το μικρό κάλυμα που καλύπτει τη θύρα επικοινωνίας καθώς και το βύσμα τροφοδοσίας του εκτυπωτή. Αφαιρέστε με τον ίδιο τρόπο που αφαιρέσατε το κύριο κάλυμα. Τέλος αφαιρέστε το πίσω καπάκι ή το μηχανισμό εκτύπωσης διπλής όψης, στρέφοντας το διακόπτη στην αντίστοιχη θέση (εικόνα 2).


Εικόνα 2.

Ξεβιδώστε τις δύο βίδες τύπου Allen (εικόνα 1).

 

Βήμα 2. Τώρα είναι η ώρα να αφαιρέσετε το δεξιό πλαϊνό πλαστικό κάλυμα (αυτό που περιλαμβάνει τα ενδεικτικά λαμπάκια και τα μπουτόν).


Εικόνα 3. Το δεξιό πλαϊνό κάλυμα έχει αφαιρεθεί.

Είναι σχετικά δύσκολο να το αφαιρέσετε, γιατί κρατιέται στη θέση του από πολλά πλαστικά κλιπ. Ένα κλιπ που δεν είναι εμφανές, βρίσκεται στο μπροστινό τμήμα του καλύματος και το συγκρατεί με το πλαστικό συρτάρι της εξόδου του χαρτιού.
Για την αφαίρεση του τμήματος αυτού αφαιρέστε πρώτα το πάνω τμήμα του και μετά το κάτω.
Μετά την αφαίρεση του πλαϊνού καπακιού, ξεβιδώστε τη βίδα συγκράτησης του συστήματος. Υπάρχουν επίσης άλλες δύο βίδες που προαιρετικά μπορείτε να αφαιρέσετε. Η μία συγκρατεί το σύστημα ρύθμισης της απόστασης μεταξύ cartridge και ελαστικών "μαξιλαριών" κάλυψης των ακροφυσίων των cartridge. Η άλλη συγκαρατεί ένα πλαστικό εξάρτημα (εικόνα 5), που η αφαίρεσή του είναι επίσης προαιρετική.


Εικόνα 5.

Τέλος, αφαιρέστε το σύστημα ολόκληρο, τραβώντας το, σιγά-σιγά, προς τα εμπρός.

 

Βήμα 3. Αφαιρέστε τη βίδα συγκράτησης του μοτέρ, καθώς και το βύσμα τροφοδοσίας του (εικόνα 6). Βγάλτε το μοτέρ ώστε να μην χαλάσει όταν ξεπλύνετε το σύστημα. Μην αφαιρέσετε τα γρανάζια ή το καπάκι, δεν είναι απαραίτητο. Ξεπλύνετε το σύστημα με άφθονο νερό. Στην εικόνα 7 βλέπετε ότι μετά από 40 ξεπλύματα, συνεχίζει να "βγάζει" μελάνι. Χρησιμοποιήστε σαπούνι και ζεστό νερό.

Εικόνα 6.


Εικόνα 7. Χρησιμοποιήστε άφθονο νερό και σαπούνι.

 

Βήμα 4. Τοποθετήστε όλα τα εξαρτήματα στη θέση τους με την αντίστροφη σειρά. Το μοτέρ, τη βίδα του μοτέρ, το βύσμα του μοτέρ, το ίδιο το σύστημα, τη βίδα συγκράτησής του, το πλαϊνό πλαστικό, τις βίδες, τα καπάκια.

 

Εικόνα 8. Το σύστημα καθαρισμένο

 


Εικόνα 9. Το σύστημα καθαρισμένο και τοποθετημένο στον εκτυπωτή

 


Εικόνα 10. Όταν το βαγονέτο στη θέση ώστε να υπάρχουν τα ελαστικά καλύματα κάτω από τα cartridge