Ενδεικτικές εκτυπώσεις σε εκτυπωτή Epson και σε διαφορετικές αναλύσεις
(Λόγω του μεγάλου μεγέθους των φωτογραφιών η σελίδα αυτή μπορεί να φορτώνεται για αρκετά λεπτά)
__________________

 

Εκτύπωση σε Epson 1160, με μελάνια GE, σε ανάλυση 360 dpi/fine, σε κοινό χαρτί
___

 

Η φωτογραφία έχει τυπωθεί σε χαρτί μεγέθους Α3. Το τμήμα που βλέπετε σε μεγέθυνση έχει διαστάσεις 12 x 61 mm στην πραγματική εκτύπωση. Στη μεγέθυνση έχει ανάλυση 100 dpi, δηλαδή στην οθόνη το βλέπετε περίπου στο φυσικό μέγεθος.

Σκανάρισμα στα 600 dpi

Το ίδιο τμήμα σε μεγαλύτερη μεγέθυνση μπορείτε να το δείτε εδώ. Με κλικ στην αριστερή εικόνα, ανοίγει σε ξεχωριστό παράθυρο, και φαίνεται σε ανάλυση 600 dpi, δηλαδή περίπου 5-7 φορές μεγαλύτερο από το φυσικό. Βλέπετε τις κουκίδες της εκτύπωσης. Στην ανάλυση που τυπώθηκε η φωτογραφία (360dpi/fine) το μέγεθος των σταγόνων που δημιουργούν τις κουκίδες είναι 9 pico liter.

 


 

Εκτύπωση σε Epson 1160, με μελάνια GE, σε ανάλυση 720 dpi, σε φωτογραφικό χαρτί
___

Στον ίδιο εκτυπωτή έχει γίνει εκτύπωση σε ειδικό φωτογραφικό χαρτί (ΗΡ photo glossy), σε ανάλυση εκτύπωσης 720 dpi. Μια μεγέθυνση της εκτύπωσης μπορείτε να δείτε στη δεξιά εικόνα, κάνοντας κλικ ανοίγει σε ξεχωριστό παράθυρο, και φαίνεται σε ανάλυση 1200 dpi, δηλαδή 10-15 φορές μεγαλύτερη από το φυσικό μέγεθος. Σε αυτή την ανάλυση εκτύπωσης και στο φωτογραφικό χαρτί, το μέγεθος των σταγόνων που δημιουργούν κάθε κουκίδα είναι 9 pico liter. Εδώ φαίνονται εμφανέστατα οι κουκίδες, και γιατί η μεγέθυνση είναι μεγάλη, και γιατί οι τόνοι είναι ανοιχτόχρωμοι. Η κλίμακα 1 cm δίνει μια αίσθηση της μεγέθυνσης. Δυστυχώς ο scanner δεν μπορεί να αποδώσει την ποιότητα εκτύπωσης, ούτε τον γυαλιστερό τύπο χαρτιού.

Σκανάρισμα στα 1200 dpi

 


 

Εκτύπωση σε Epson 1160, με μελάνια GE, σε ανάλυση 1440 dpi, σε φωτογραφικό χαρτί
___

Η διπλανή φωτογραφία τυπώθηκε σε ανάλυση 1440 dpi, σε φωτογραφικό χαρτί, και δεν διαφέρει και πολύ από μια κοινή φωτογραφία. Έχει εκτυπωθεί σε μέγεθος 9,5 x 6,5 cm (μέγεθος μικρότερο από αυτό που βλέπετε στην οθόνη του υπολογιστή).

Ένα τμήμα της φωτογραφίας το βλέπετε παρακάτω. Κάνοντας κλικ πάνω σε αυτή την εικόνα το βλέπετε σε μεγέθυνση, έχει σκαναριστεί σε ανάλυση 1200 dpi. Σε σύγκριση με το προηγούμενο σκανάρισμα -της εκτύπωσης σε ανάλυση 720 dpi- είναι εμφανής η διαφορά του μεγέθους των κουκκίδων που δημιουργήθηκαν από τις σταγόνες μελανιού. Το μέγεθος των σταγόνων, στην ανάλυση αυτή, είναι 4 pico liter.

 

 

Σημείωση, αν στη μεγέθυνση δεν φαίνονται σχεδόν καθόλου οι κουκκίδες, στην πραγματική εκτύπωση δεν μπορούν να διακριθούν καθόλου, ακόμα κι αν κανείς χρησιμοποιήσει μεγεθυντικό φακό.
Η αριστερή φωτογραφία έχει πλάτος περίπου 1,5 cm, και στη μεγέθυνσή του το βλέπετε στην οθόνη κατά 10-15 φορές μεγαλύτερο.

Συγκρίνετε το μέγεθος των κουκκίδων που παράγει ο Epson 1160 στη μέγιστη ανάλυση εκτύπωσης, με το μέγεθος των κουκκίδων του Lexmark Z11, επίσης στη μέγιστη ανάλυση εκτύπωσής, και στο ίδιο χαρτί.

Επίσης συγκρίνετε την ανάλυση του Εpson 1160 (1440x720) με αυτήν του HP 7350 (4800x2400). Οι δύο αναλύσεις είναι όμοιες, έστω κι αν ο δεύτερος αναφέρεται ότι έχει ανάλυση 3,33 φορές μεγαλύτερη!!! Θέματα marketing, καμμιά σχέση με την πραγματικότητα.